Autor: Triinu Laan • 15. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adik Levin: inimene tuleb farmaatsia mõjust vabastada

Juba 80ndate aastate alguses tuli Maailma Tervishoiuorganisatsioon välja kontseptsiooniga, et inimese tervis sõltub 50% ulatuses tema eluviisist (tema käitumisest ja harjumustest, sh ka toitumisest), elukeskkonnast sõltub umbes 20%, pärilikest eeldustes samuti 20%, arstiabi ja ravimite kättesaadavusest ainult 10%, kirjutab Adik Levin Postimehes.

„Olen veendunud, et meie põhirõhk, mis on suunatud arstiabi ja ravimite kättesaadavusele, on ainult üks osa meie tervishoiusüsteemis ja tema kättesaadavuses,“ väidab Levin.

„Arvan, et 21. sajandi üks tähtsamaid probleeme on, kuidas – kas osaliselt või täielikult – vabastada inimene farmaatsia mõjust. Siit ka loomulik järeldus, et raviva meditsiini kõrval on vaja intensiivselt arendada ja toetada profülaktilist meditsiini,“ arutles Levin, lisades, et poliitiku jaoks on tulemuslikum üles ehitada üks haigla või sisse osta meditsiinilist aparatuuri.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099