Perearst Külli Laugesaar: perearstile oleks suuremat meeskonda vaja

Valgamaa perearst Külli Laugesaar ei käinud
veel koolis, kui teadis, et tahab arstiks saada.

Koolis käies toimusid sanitaarsalkade ja -postide võistlused, kus väljaõpet jagas kohalik velsker, kes oli tõeliselt andunud meditsiinitöötaja. „Mina sattusin ka sinna posti ja pärast salka. Meie aina võitsime rajoonivõistlustel. Võib-olla sealt tuli ka see huvi,“ arutles Laugesaar.

Töörõõmudeks peab Laugesaar seda, kui oled saanud kedagi aidata, kui inimene paraneb või saab päris terveks, on see ikka arstile ka suur rõõm. „Nüüd teevad mulle rõõmu väikesed lapsed, kes on terved, arenevad ilusti, kasvavad. Mul on praegu 25 alla kaheaastast last. Osa lapsi läheb juba kooli,“ nentis ta ajalehele Valgamaalane.

Kui praegu perearstitöös erilisi muresid ei ole, siis alustades oli aga kõik kokku üks suur mure. „Vanast süsteemist tulime välja kahe palja käega. Kõik asjad tuli muretseda. Ei teadnud, kuidas rahaga välja tuleb,“ ütles Laugesaar ning arvab, et nimistud võiksid väiksemad olla, et arstil aega jätkuks.

„Võib-olla oleks perearstile suuremat meeskonda vaja, just eriti sotsiaaltöö valdkonnas,“ küsib ta, kuid usub et saab tööga siiski hakkama.

Kõige kurvem on see, kui on ikka mõni tõsine haigus, mis on nii kaugele läinud, et enam ei saa suurt aidata. „Vahel mõtlen tõesti, et mis ameti ma küll olen valinud – ainult häda, häda, häda. Kogu aeg pean negatiivsete asjadega tegelema,“ arutleb ta, kuid usub, et kui praegu oleksin pidanud eriala valima, oleksin ta vist ikka arstiteadusse läinud.

Lisa kommentaar

  • Triinu Laan

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.