Autor: Triinu Laan • 16. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AIDS-i tervendaja osutus kirikuvargaks

Eelmise nädala «Pealtnägija» lugu Kääpa küla väidetavast imeravitsejast Võimo Voor-Voortist sai televaatajate abil jätku, kui selgus, et sama mees oli 1970. aastatel Eestit vapustanud kirikuvarguste seeria taga.

1970-ndate aastate lõpul vapustas tervet Nõukogude Eestit massiline kirikurüüstamiste seeria. Rüüstatud kirikuid oli üle poolesaja, millest kohtulaua ees oli võimalik tõestada üle 30 konkreetse kuriteo. Selgub, et kirikuvargaks osutus ei keegi muu, kui tänane “imeravitseja” Voor-Voort.

“Minu jaoks on suur üllatus, et varas, kes rüüstas kümneid kirikuid, on nüüd hakanud suureks imetegijaks,” ütles Pealtnägijale Voor-Voorti kinni nabinud endine miilitsainspektor Lembit Allingu. „Olen veendunud, et härra Voor-Voort kasutab AIDS-i haigeid ära, et taaskord mammonat kokku ajada.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708