Autor: Triin Tabur • 22. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu hakkab kõrgkoolides HIVi testima

Tartu linnavalitsus koostöös TÜ Kliinikumi nakkushaiguste osakonnaga viib Tartu kutse- ja kõrgkoolides läbi HIV, süüfilise ja hepatiitide testimise. Testimine on tasuta ja anonüümne.

Linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree teatas, et esimene selline õppeasutuses kohapeal toimuv tasuta ja anonüümne testimine ja nõustamine oli käesoleva aasta jaanuaris Tartu Kutsehariduskeskuses, kirjutas Õhtuleht.

"Tagasiside põhjal võib öelda, et ettevõtmine õnnestus, noorte huvi oma tervise vastu oli kõrge. See andis julgust kaasata juba ka teisi õppeasutusi ja mul on hea meel, et ka kõrgkoolid sellise ettepaneku rõõmuga vastu võtsid. Selliste aktiivsete testimiste ja nõustamiste eesmärk on tõsta noorte terviseteadlikkust," ütles tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708