Autor: Triin Tabur • 23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlased kipuvad HIV vaktsiini osas käega lööma

Möödunud nädalal lõppes iga-aastane rahvusvaheline aidsi vastase vaktsiini konverents. Vaatamata ebaõnnestumistele usuvad teadlased, et senised läbikukkumised näitavad neile, kust otsida uusi meetodeid infektsiooniga võitlemisel.

Aidsi epideemia algusest on möödunud peaaegu 30 aastat. Selle aja jooksul on 25 miljonit inimest selle haiguse tõttu surnud ja miljardid dollarid on kulutatud vaktsiini loomisele, kirjutas ehpv.ee.

Möödunud aastal tuli teadlastel loobuda kahest ravimifirma Merck poolt väljatöötatud aidsi vaktsiini kliinilisest katsetusest. Selgus nimelt, et vaktsiin mitte ei vähendanud, vaid suurendas haigestumise riski. Mercki katsetuste tulemused üllatasid kõiki ja siiani ei saada aru, mis tookord juhtus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099