Autor: Triin Tabur • 29. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähiliit saab uue uuringubussi

Kuna rinnavähi uuringute järgi on suur nõudlus, hakkab järgmisel aastal mööda Eestit sõitma kaks uuringubussi senise ühe asemel.

Eesti vähiliit ostab lähiajal bussi, mis heategevusrahade eest soetatud uue mammograafiga varustatuna on algaval aastal valmis mööda Eestit sõitma. Uue bussi hind on ligi 3,5 miljonit krooni. „Meil on 600 000 krooni puudu, kuid annetuskeskkond on veel avatud ning loodame, et saame vajaliku raha kätte,“ ütles vähiliidu tegevjuht Maie Egipt. „Meil on juba suur summa ära makstud ning aasta lõpus saame selle bussi kindlasti ka kätte,“ lubas ta.

Praegune vähiliidu buss on 25 aastat vana ning enam ei liigu. Samal ajal töötab ka osaühingu Mammograaf röntgenibuss, kuid kuna töömahud on suurenenud, on ruumi kahele bussile. „Vähiliidu bussi on igal juhul vaja ning piirkonnad jagatakse kahe bussi vahel ära, et töö efektiivsem oleks,“ ütles tegevjuht kalev.ee´le.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708