Autor: Egle Raadik-Gonchev • 3. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti arsti kogemus Tampere psühhiaatrina

Olen psühhiaater Hervanta psühhiaatriapolikliinikus (Tampere), kus peale minu on veel teine psühhiaater, 2 õde, sotsiaaltöötaja ja psühholoog. Meie piirkonnas on umbes 25000 elanikku, piirkonnas elab suhteliselt palju sotsiaalselt raskemas olukorras olevaid inimesi ja ka välismaalasi, kuna siin on palju linna üürikortereid. Töö on huvitav kuid raske, sest palju patsiente ja vähe aega. Lisaks väsitab ka pidevalt keerukamaks minev bürokraatia. On loota, et sügisel saame töötühma ka ühe arstresidendi endale abiks.

Tampere on Soome 3. suurim linn oma 208000 elanikuga ehk siis umbes 2 korda suurem linn kui Tartu. Linnas on 11 tervisekeskust või arstikeskust, lisaks on leping ühe era arstikeskusega, kes ravib linna haigeid lepingu alusel. Psühhiaatilisi polikliinikuid, mis on linna haldusalas, on kokku 8, lisaks eraldi töörühm koos arstiga kriisiraviks ja ka psühhiaatriline kodutöörühm 2 arstiga, kes käib vajadusel haigeid kodus ravimas. Lisaks on linnal oma psühhogeriaatriahaigla ja ka 3 päevahaiglat, kus inimesed käiväd ravil päeval ja ööbivad kodus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099