Autor: Siret Trull • 11. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noorteteatri isadepäeva etendus ehmatas vanemaid

Karksi-Nuia noorteteatris kanti isadepäeval ette dokumentaalne lavalugu «Kallid vanemad», mis ehmatas täiskasvanuid, kuid ei tekitanud mitte mingisugust võõristust noortes.

Karksi-Nuia noorteteatri juht ja lavastaja Silvia Soro valis kaheksakümne laste ja vanemate suhteid kajastava kirjutise hulgast veidi üle kahekümne töö, mis paistsid silma siiruse ja spontaansusega. «Loobusin isegi tekstide kohendamisest, sest tahtsin säilitada ehedat väljendusviisi,» rääkis ta Sakalale.

Õpilased valisid omakorda välja 14 kirjutist. «Arutelu käigus leidsid noored ise endale sobivaid lugusid ja mõttekäike,» ütles Soro. Omamoodi kõnekaks pidas ta fakti, et kirjeldatud karmid juhtumid ei tekitanud noortes võõristust, küll aga ehmatab lavalt avanev peegelpilt paljusid vanemaid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708