20. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fertilitas sai Viimsi haigla suuromanikuks

Hiljutise tehinguga sai Fertilitas Viimsi haiglas ligi 70% osaluse. Tänavune aasta on Fertilitase juhi ja ühe omaniku Ivo Saarma sõnul üleüldse murranguline.

Lisaks 15. tegutsemisaastale, peatselt plaanitavale Mustamäe filiaali kolimisele Tammsaare Ärimajja, ostsid nad ära Viimsi haigla.

Haigla ost on käinud kevadest sügiseni samm-sammult. Esimesed aktsiad osteti kevadel Viimsi Haigla ASi endiselt nõukogu juhilt ja endiselt suuraktsionärilt Aleksander Sternilt, kes oli ühtlasi haigla ülemarst ja on praktiseeriv kardioloog. Stern põhjendab osalusest loobumist sooviga kindlustada haigla tulevikku. “Vaadates majandusseisu ja omades kogemusi haigekassa hoiakutes, oli selge, et võib raskusi tekkida. Kindlasti on suuremal haiglal paremad väljavaated,” ütles Stern.Praegusel hetkel on Viimsi haigla aktsionärid ka Viimsi vald ja Eesti Haigekassa. “Meie eesmärk ei olnud saada 100% omanikuks,” ütles Saarma ja lisas, et nende vaatenurgast on isegi hea, et kohalik omavalitsus on kaasas. Samas tõi ta välja, et neid üllatas valla vähene huvi osaluse vastu. “Perspektiivis laheneb see ilmselt nii, et meist saab 100% omanik. Ma arvan, et see lahendus tuleb aasta-kahe jooksul. Samuti toimub selle aja peale kahe firma ühinemine – see tähendab, et jääb üks ja selleks saab olema Fertilitase erahaigla,” rääkis Saarma lähitulevikust.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708