Autor: Katre Pilvinski • 26. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlaste sõnul võib rinnavähk ka ise taanduda

Norra naiste seas rinnavähi esinemist uurinud teadlaste sõnul võib rinnavähk mõnikord ka ise taanduda, millele viitab tõik, et harvem mammogrammi teinud naiste seas esines kasvajat vähem kui tihedamini kontrollis käinutel.

Dr. Per-Henrik Zahl Oslo rahvatervise instituudist ning tema Norra ja USA kolleegid uurisid invasiivse rinnavähi esinemissagedust ligi 120 000 naise seas vanuses 50 kuni 64, vahendas Tarbija24.

Kõikidele vaatlusalustele naistele tehti kuue aasta jooksul iga kahe aasta tagant mammogramm. Teadlased võrdlesid avastatud rinnavähi esinemissagedust umbes 110 000 Norra naisest koosneva kontrollgrupiga, kellele tehti mammogramm vaid ühe korra kuue aasta jooksul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099