Autor: Katre Pilvinski • 28. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andmed muutuvad E-Tervise portaalis kättesaadavaks järk-järgult

Täna avas E-Tervise Sihtasutus patsiendiportaali testimiseks, mille kaudu pääseb iga soovija juba praegu ID-kaardiga ligi oma digitaalsetele terviseandmetele.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Ivi Normeti kinnitusel muutuvad terviseandmed patsiendiportaalis kättesaadavaks järk-järgult, teatas sihtasutus. „Kui praegu saadetakse portaali infot vaid rahvastikuregistrist, haigekassast ning e-tervise süsteemiga juba liituvatest perearstikeskustest ja haiglatest, siis alates uuest aastast on kättesaadavad kõigis tervishoiuasutustes sisestatud terviseandmed,“ selgitas Normet.

„Patsiendiportaalis saab igaüks näha väljavõtteid oma haigusjuhtumitest ehk epikriise, saatekirju ja saatekirjade vastuseid, teatiseid, analüüside ja uuringute tulemusi ning muid terviseandmeid. Mugav ligipääs oma terviseloole tähendab ka tõhusamat patsiendipoolset kontrolli arstide tegevuse ja raviotsuste üle.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708