Autor: Katre Pilvinski • 28. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa maksis novembris üle 2 miljoni kehavälise viljastamise eest

Haigekassa maksis novembris 273 inimesele kehavälise viljastamise (IVF) ja embrüosiirdamise (ET) protseduuriga seotud ravimihüvitisi kogusummas 2 534 286 krooni.

Ravimihüvitise keskmine suurus protseduuri kohta oli 9 283 krooni, teatas haigekassa. Novembri väljamakse oli tehtud vastavalt sotsiaalministri uuendatud määrusele, mis sätestab ravimihüvitise väljamaksmise korras kaks olulist muudatust.

Esiteks alates käesoleva aasta 5. juulist on võimalik saada hüvitist ka osutatud embrüosiirdamise protseduuriga seotud ravimite eest ning teiseks, et alates alates käesoleva aasta 5. juulist kehavälise viljastamise ja embrüosiirdamise protseduuride jaoks ei kehti enam 3 korra ravimihüvitise saamise õiguse piirangut.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099