Haigekassa maksis novembris üle 2 miljoni kehavälise viljastamise eest

Haigekassa maksis novembris 273 inimesele
kehavälise viljastamise (IVF) ja embrüosiirdamise (ET) protseduuriga seotud
ravimihüvitisi kogusummas 2 534 286 krooni.

Ravimihüvitise keskmine suurus protseduuri kohta oli 9 283 krooni, teatas haigekassa. Novembri väljamakse oli tehtud vastavalt sotsiaalministri uuendatud määrusele, mis sätestab ravimihüvitise väljamaksmise korras kaks olulist muudatust.

Esiteks alates käesoleva aasta 5. juulist on võimalik saada hüvitist ka osutatud embrüosiirdamise protseduuriga seotud ravimite eest ning teiseks, et alates alates käesoleva aasta 5. juulist kehavälise viljastamise ja embrüosiirdamise protseduuride jaoks ei kehti enam 3 korra ravimihüvitise saamise õiguse piirangut.

Kokku on 2008. aastal hüvitatud kehavälise viljastamise ja embrüosiirdamise protseduuri vajavatele naistele ravimeid ligi 8 miljoni krooni eest. Väljamakseid on tehtud 794 isikule, kellest ligi 14%-le kompenseeriti ka teise või kolmanda protseduuriga seotud ravimid.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.