Autor: Egle Raadik-Gonchev • 3. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Halb füüsis soodustab luumurde

Füüsiline vormisolek aitab osteoporoosi nii ennetada kui sellega koos paremini elada

“Mis taastusravi? – mul on ju luud hõredad, ma pean ju ennast hoidma,” – umbes nii võib mõelda osteoporoosi põdev inimene. Seetõttu on raviprotsessis meedikute teadlikkus võimalustest väga tähtis.

On tõsi, et arstidel on ravis erinevaid kogemusi – mõni patsient on saanud hea treeningu ja muutunud teadlikumaks kehahoiu suhtes, mõnel on näiteks valud vähenenud. Aga ka võimlema minnes võib patsient kukkuda, ebaõigeid koormusi rakendades ja vales asendis olles suureneb luumurru risk (kõige enam lülisamba murdude osas).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099