Autor: Kadrin Karner • 4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mumma: ravimisõltuvus kasvab tõusvas joones

Ärevust leevendav Xanax on küll tõhus, kuid võib kaasa tuua ravimisõltuvuse ning see on haigus, mis praegu uusi liikmeid juurde kogub.

„Xanax on praegu väga levinud ravim ning võib täheldada, et ärevatel aegadel kirjutatakse seda ka rohkem välja,” tõdes sõltlasi raviva Tallinna Wismari haigla ravijuht, psühhiaater Jaanus Mumma. „Ravimisõltuvuse küüsis vaevlejaid on ikka ja praegu paistab, et neid tuleb juurde tõusvas joones,” lisas doktor Eesti Päevalehele.

„On inimesi, kes juba aastaid on suutnud magada vaid nii-öelda keemilist und,” sõnas ta ning lisas, et rahustite ja uinutite klassi kuuluvate ravimite sõltuvuse küüsis vaevlevad peamiselt keskealised.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708