Mumma: ravimisõltuvus kasvab tõusvas joones

Ärevust leevendav Xanax on küll tõhus, kuid
võib kaasa tuua ravimisõltuvuse ning see on haigus, mis praegu uusi
liikmeid juurde kogub.

„Xanax on praegu väga levinud ravim ning võib täheldada, et ärevatel aegadel kirjutatakse seda ka rohkem välja,” tõdes sõltlasi raviva Tallinna Wismari haigla ravijuht, psühhiaater Jaanus Mumma. „Ravimisõltuvuse küüsis vaevlejaid on ikka ja praegu paistab, et neid tuleb juurde tõusvas joones,” lisas doktor Eesti Päevalehele.

„On inimesi, kes juba aastaid on suutnud magada vaid nii-öelda keemilist und,” sõnas ta ning lisas, et rahustite ja uinutite klassi kuuluvate ravimite sõltuvuse küüsis vaevlevad peamiselt keskealised.

Psühhiaater Laur Toomaspoeg arvab seevastu, et perearstidel on psühhiaatrias ebapiisavad teadmised, hoiatas ta ebausaldusväärse teabe eest. „Arstide arsenalis on praegu kümneid erinevaid rahusteid ja Xanax on neist üks ohtlikumaid.”

Lisa kommentaar

  • Kadrin Karner

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.