Autor: Violetta Riidas • 1. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reumatoidartriidile on uus ravim

RoACTEMRA on uus ravivõimalus mõõduka kuni raske reumatoidartriidiga patsientidele.

RoACTEMRA kombinatsioonis metotreksaadiga (MTX) on näidustatud keskmise raskusega kuni raske RA raviks täiskasvanud patsientidel, kes ei ole saavutanud piisavat ravivastust või kes ei talunud eelnevat ravi ühe või enama haigust modifitseeriva antireumaatilise ravimiga (DMARDid) või tuumori nekroosi faktori (TNF) antagonistiga. Nendel patsientidel võib RoACTEMRA’t kasutada monoteraapiana juhul, kui nad ei talu metotreksaati või kui metotreksaadiga ravi jätkamine on sobimatu. RoACTEMRA on esimene interleukiin-6 (IL-6) retseptoreid inhibeeriv monoklonaalne antikeha, mis on välja töötatud RA raviks ja innovaatiline ravivõimalus, mis aitab seda rasket haigust kontrolli all hoida.

Reumatoidartriit on liigeste ja ümbritsevate kudede krooniline, progresseeruv põletikuline haigus, mis on seotud tugeva valu, liigeste pöördumatu kahjustuse ja süsteemsete tüsistustega, nagu väsimus ja aneemia. Põletikulises protsessis osalevad mitmed tähtsad tsütokiinid ehk valgud, sealhulgas tuumori nekroosi faktor (TNF) alfa, interleukiin-1 (IL-1) ja interleukiin-6 (IL-6). IL-6-l on kindlaks tehtud keskne roll põletikulises protsessis. RA täpne põhjus on teadmata ja sellest haigusest täielikku tervenemist võimaldavat ravi ei ole praegu olemas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099