Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Inimlihaga raviti 18. sajandi lõpuni
Briti meditsiiniajaloolane Richard Sugg
kirjeldab oma valmivas raamatusdetailselt 17. sajandi farmakoloog Johann
Schröderi retsepti, mis tõestab, et eurooplased tugevdasid tervist inimliha
süües veel paar sajandit tagasi, kirjutas Postimees.
Retsepti kohaselt tuleb liha lõigata väikesteks tükkideks või viilutada, selle peale raputada mürri ja tibake aaloed, mõned päevad veinis leotada ning lõpuks riputada kuiva ja varjulisse kohta. Ei sobi mitte igasugune liha, vaid see peaks olema lõigatud umbes 24-aastase punapäise mehe laiba küljest.
16.–17. sajandi Euroopas oli inimliha ravimina peaaegu sama tavaline kui taimed. Laibatükke võis osta igast apteegist. Kannibalistlikud kombed hakkasid Suggi andmeil kaduma alles 18. sajandi lõpul valgustuse mõjul.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.