Autor: Siret Trull • 13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poolamets: meeste depressiooni on raske ära tunda

Meestearst Olev Poolamets ütles Äripäevale, et meeste depressiooni on raske ära tunda, sest igal inimesel on masendusele erinev reaktsioon: kes muutub vaikseks, kes jutukaks, mõni kiuslikuks, mõni aga vaatab alkoholi poole.

„Ka koolis väga edukas laps võib sattuda depressiooni, sest tahab vanematele heameelt teha, kuid tunneb, et ei suuda. Nii on ka firmajuhiga, kes võib ühel hetkel tunda, et ei vasta enam ideaalile. Mõnel ärimehel võib olla kataklüsmiliselt valus, kui ta pole enam tipus. Seetõttu vajab igaüks, sõltumata positsioonist, toetust. Üksteisest hoolimine peaks olema inimühiskonna olemise alus,“ rääkis Poolamets.

Poolamets tõi näite Soome „lama“ ajast, mil ühe suure lennukompanii juht koondati ning firma lõpetas tegevuse. Samuti sai pangast koondamisteate tema naine. Mees hakkas hommikuti tööle ajalehe jagajana, naine aga õppis arvutispetsialistiks, maja andsid nad rendile ühele saatkonnale. Kümmekond aastat hiljem edutati mees sama ajalehe osakonnajuhatajaks, naine aga koolitab välja uusi arvutispetsialiste. Majagi said nad lõpuks tagasi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099