Autor: Triin Tabur • 4. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas töötaja ikka on haiguslehel?

Küsimuseks, kas töötaja ikka on haige või kasutatakse haiguslehte muudel põhjustel muutub see veelgi olulisemaks 1. juulist, kui peaksid jõustuma muudatused seoses haiguspäevade hüvitamisega.

Seaduse järgi vastutab ajutise töövõimetuse põhjendatuse eest arst, kes väljastab töövõimetuslehe ja tööandjal on õigus esitada haigekassale avaldus haiguslehe või selle väljaandmisega seotud asjaolude kontrollimiseks. Nimelt kirjutatakse haigusleht õigusaktide kohaselt välja töövabastuse alguskuupäeval, pärast haige läbivaatust, kirjutas Eesti kaubandus-tööstuskoja jurist Mait Palts Ärilehes.

Haigusleht lõpetatakse üldjuhul pärast haige läbivaatust töövõime taastumise päeval. Juhul kui haige vajab pärast läbivaatust veel mõned päevad ravi, võib haiguslehe lõpetada ka haiget uuesti läbi vaatamata, kuid seda mitte rohkem kui kolm päeva ette.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099