8. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ämmaemandad pürgivad iseseisvaks

Eesti Haiglate Liit jättis ainsana kooskõlastamata eelnõu, mis annab ämmaemandatelesuuremad õigused iseseisvalt tegutseda. Sellele vaatamata kiitis valitsus selle märtsi keskel siiski heaks.

Haiglate liidu hinnangul see ämmaemandate probleeme ei lahenda. Liidu juhatuse esimehe Urmas Sule sõnul osutatakse ämmaemandusteenust haiglati väga erinevalt. Mõnedes võtavad nad patsiente vastu iseseisvalt ning kureerivad sünnitajaid algusest peale. Teistes nad aga nii hästi rakendatud ei ole.

“Meie ei näe, et selle seadusega keegi oluliselt võidaks, välja arvatud iseseisvalt ettevõtlust alustajad. Kui püüame tervishoius hakata tegelema eelkõige ettevõtluse küsimustega, siis see rõhuasetus ei ole päris õige,” ütles Sule. “Haiglate liit on selgelt seda meelt, et ämmaemanda eriala ei ole selline eriala, mida saaks praktiseerida iseseisvalt kuskil haiglast kaugel ämmaemanda ambulatoorset vastuvõttu pakkudes,” sõnas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099