Autor: Violetta Riidas • 30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käitumisjuhis seagripi kahtluse korral

WHO andmetel on 29. aprilli seisuga Mehhikos kinnitatud 26, USA-s 64, Kanadas kuus, UusMeremaal ja Saksamaal kolm, Hispaanias, Suurbritannias ja Iisraelis kaks uue gripiviiruseA/H1N1 poolt põhjustatud haigusjuhtu, annab Tervisekaitseinspektsioon teada.

Ei ole välistatud, et see haigustekitaja võib omada pandeemilise leviku potentsiaali. Seetõttu

uuritakse aktiivselt uue viiruse omadusi. 28. aprillil kuulutas WHO välja pandeemiaks valmisoleku 4.faasi, mida iseloomustabgripiviiruse tõestatud inimeselt inimesele levik. Selle alusel on Eestis välja kuulutatud valmisoleku 4. faasi 1. tase.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099