Autor: Triin Tabur • 15. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti arstid kipuvad piiri taha tööle

Ebakindlus tuleviku ees paneb eelkõige noorarste järjest enam vaatama välismaa haiglate poole - arstide väljaränne vaibus «headel aegadel», kuid hoogustus taas läinud aasta teises pooles ning selle aasta seisuga soovib Eestist lahkuda 60 arsti.

Pärast uue töölepinguseaduse jõustumist tuli kõigi arstide-õdede kindlustunnet haavav hoiatusteade Põhja-Eesti Regionaalhaiglast, kus seaduse jõustumise päeval said koondamisteate 26 õde ja hooldustöötajat, kirjutas Postimees.

Läinud aasta esimesel poolel võtsid tervishoiuametist välismaal töötamise tõendi välja kokku 70 arsti, neist 15 hambaarsti. Eilse seisuga on sel aastal sama teed läinud 60 arsti, neist üheksa hambaarsti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099