Autor: Triin Tabur • 17. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: gripp ohustab eriti ülekaalulisi

Ülekaalulistel on suurem risk surra sigade gripiga seotud komplikatsioonidesse, näitab värske USAs tehtud analüüs.

Kõhu piirkonnas asuv rasv toodab ridamisi kemikaale, mis vallandavad organismis põletikulisi reaktsioone ja terves organismis on need kemikaalid mõeldud patogeenide ja haigusega nakatunud rakkude hävitamiseks, vahendas Novaator New Scientisti.

Põhja-Carolina ülikooli teadlase Melinda Becki töörühm uuris, milline võiks olla nende kemikaalide mõju gripile, sest gripiohvrite surma põhjustab tavaliselt kontrollimatu kuluga põletikureaktsioon, mida nimetatakse tsütokiinitormiks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708