Autor: Kärt Blumberg • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas ülemaailmne neuropsühholoogide konverents

Täna algas Helsingis Rahvusvahelise Neuropsühholoogide Ühingu poolt korraldatav iga-aastane suvekonverents, mille satelliitsümpoosium toimub 3.–4. augustini Tallinnas Viru Konverentsikeskuses. Siis esineb ettekannetega ka tunnustatud mälu-uurija Endel Tulving.

Konverentsi eesmärk on anda eri maade neuropsühholoogidele regulaarne võimalus kohtuda ja kogemusi ning teadmisi vahetada. Käesoleva konverentsi teema on „Kliinilise neuropsühholoogia teadusuuringute ja praktika ühendamine", mis annab vastuse küsimusele, kuidas paremini rakendada teaduslike uuringute tulemusi igapäevases töös.

3.–4. augustil 2009 Tallinnas toimuv satelliitsümpoosium on osa põhikonverentsist, mille tänavune eesmärk on suurema hulga Ida-Euroopa kolleegide kaasamine. Osalejate poolt on väga oodatud maailma ühe tunnustatuima mälu-uurija, episoodilise mälu avastaja ja uurija, eesti päritolu Kanada psühholoogi, TÜ audoktori Endel Tulvingu ettekanne teemal "Episoodiline mälu 2009. aastal".Satelliitsümpoosiumile järgneb neuropsühholoogilise rehabilitatsiooni konverents. See üritus on multidistsiplinaarne ja suunatud nii neuropsühholoogidele kui ka taastusraviarstidele, füsioterapeutidele, logopeedidele ja teistele taastusraviga seotud erialade esindajatele.LTKH närvihaiguste keskust esindab dr Katrin Gross-Paju ettekandega "Vaskulaarne dementsus ja Alzheimeri tõbi – kas kaks erinevat haigust või üks sündroom?"

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099