Autor: Triin Tabur • 12. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maavalitsus süüdistab perearsti alkoholismis

Saare maavalitsus tunneb muret Ruhnu perearsti Reet Adamsoni väidetava alkoholilembuse pärast, mis kriitilistes olukordades võib abivajajatele kaasa tuua traagilisi tagajärgi.

“Kui nii vastutusrikast ametit pidaval inimesel on selline probleem, siis võib juhtuda, et vajalikul hetkel ei ole ta suuteline vajalikku abi andma,” ütles Oma Saarele maavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Inna Kask. Reet Adamson ise kinnitas, et tal ei ole probleeme alkoholiga ega ole ta seda ka kunagi patsientide vastuvõtu ajal pruukinud. “Huvitav küll, mulle ei ole keegi isegi ekspertiisi teinud, kuidas seda saab öelda,” lausus perearst. “Kui see nii oleks, siis oleks ju kõik abi andmata,” lisas ta.

Inna Kask tõdes, et maavalitsus saab purjutava meditsiinitöötajaga midagi ette võtta vaid juhul, kui patsient on saanud ebakvaliteetset arstiabi või on sellest hoopis ilma jäänud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099