19. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaa haiglad investeerivad riigi abipakettide toel

Meditsiinitehnikaäri õitseb Saksamaal majanduslangusest hoolimata. Megatrendid nagu elanikkonna vananemine, pidevalt lisanduv meditsiiniteave ja suurenenud nõudlus teenuste järgi, on loonud tehnoloogiaettevõtetele vundamendi jätkuvaks kasvuks.

Aastaks 2030 on juba kolmandik Saksamaa elanikkonnast vanem kui 65 aastat ning kokku on neid umbes 22 miljonit, vahendas Mediuutiset ajakirja Tekniikka Talous.

Sarnaselt autotootjatele toovad ka meditsiiniseadmete valmistajatele riiklikud abipaketid häid uudiseid, kuna tõstavad haiglate investeerimisvõimalusi hoolimata majanduslangusest. Näiteks on 4,7 miljardit eurot mõeldud infrastruktuuri uuendamiseks. Haiglad saavad sellest rahast ühe miljardi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708