Autor: Kärt Blumberg • 2. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lapsi võib oodata solaariumikeeld

Solaariumi seos naha shy;vähiga ja kahjulikkus tervisele on saanud ametliku kinnituse, mistõttu võib Euroopa Komisjon keelata EL riikides solaariumukülastuse vähemalt alaealistele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Juuli lõpus andis maailma tervishoiuorganisatsioon (WHO) esimest korda ametliku kinnituse, et solaariumikasutus on nahale ohtlik ja sellel on otsene seos nahavähi tekkega ning annab teada, et solaariumid kiirgavad kolm korda rohkem kahjulikke UV-kiiri kui kümme aastat tagasi ja kuuluvad kõrgeimasse vähki tekitavasse riskigruppi.

Praegu tegeleb solaariumi teemaga ka Euroopa Komisjon, mis võib viia selleni, et solaariumikülastus keelatakse Euroopa Liidu riikides vähemalt alaealistele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099