Autor: Siret Trull • 20. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa arsti süüdistatakse 13 vähihaige tapmises

Saksamaal algab täna kohtuistung arsti üle, keda süüdistatakse 13 patsiendi tapmises.

59-aastane Mechthild Bachi süüdistatakse vähipatsientide tapmises morfiini ja vaaliumiga 2001-2003 aastal Hannoveri haiglas. Ta eitab tapmissüüdistusi, kuid ütleb, et tema töö oli aidata surmahaigetel vähipatsientidel elada väärikalt ja nii väikeste valude ja vähese hirmuga kui võimalik, vahendas Postimees uudisteagentuuri AFP.

Bachi juhtum tuli päevavalgele pärast seda kui üks kindlustusettevõte uuris 2003. aastal teise arsti vastu tõusnud süüdistusi ja avastas, et haiglas kasutati harukordselt palju valuvaigisteid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099