Autor: Violetta Riidas • 17. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ross: Uus hinnakiri ei ole loogiline

Radioloogia ühingu president Peeter Ross on äsja kehtima hakanud haigekassa uue hinnakirja peale nördinud.

„Neid hindu ei ole radioloogia ühinguga kooskõlastatud. Me oleme teinud seal üle aasta vabatahtlikku tööd, kuid tulemus on õudne. Küsimus ei ole mitte rahas, mitte hinnas vaid selles, et haigekassa on tõeliselt spetsiifilisi erialalisi otsuseid teinud, mille kohta neil kompetentsi tegelikult puudub,“ rääkis Ross. Tema sõnul on uut hinnakirja väga raske rakendada, kuna see ei ole loogiline ega toeta radioloogide igapäevast tööd.

Oma pöördumises ERÜ poole kirjutas Ross: Uus kompuutertomograafia (KT) ja magnetresonantstomograafia (MRT) uuringute hinnakiri on Eesti Haigekassa poolt kehtestatud kiirustades, mistõttu tekivad arusaadavalt probleemid uute koodide rakendamisel. ERÜ ei ole uusi koode kooskõlastanud ja on proovinud nii Haigekassaga peetud koosolekutel ja läbi kirjavahetuse ning ka Haigekassa Nõukogus selgitada, et sellisel kujul uue hinnakirja rakendamine on vastuolus meie igapäevase tegevusega ja teeb nii uuringute tellijate kui radioloogia valdkonna töötajate olukorra keeruliseks.Kahjuks ei leidnud meie selgitused positiivset vastukaja. Haigekassa juhatus ja ametnikud esitasid meie ettepanekutele sügavalt ebapädevaid vastuseid, mille eesmärgiks oli sõltumata vahenditest radioloogia valdkonnast raha välja viimine. Võin kahtluseta väita, et hinnakirja koostamisel osalenud radioloogid said Haigekassa poolt kehtestatud uue hinnakirja läbi sügava pettumuse osaliseks ning veendusid Haigekassa ametnike arrogantsuses ja ebapädevuses.Vaatamata negatiivsele kogemusele on ERÜ-l plaanis jätkata konsultatsioone Haigekassaga, et partneri pädevuse tekkimisel oleks võimalik olemasolev hinnakiri muuta arusaadavaks nii uuringu tellijale kui radioloogile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099