Autor: Siret Trull • 10. detsember 2009
Ainult tellijatele

Novaator: Seagripi müüdid - suremus on tavalisest madalam

Tartu Ülikooli infektsioonihaiguste dotsent ja TÜ Kliinikumi infektsiooniteenistuse juht Matti Maimets on varem ajakirjanduses öelnud, et 1950. aastatel maailmas levinud ja praeguse gripiga sarnane gripi alatüüp võib pakkuda vanematele inimestele teatavat kaitset, sest nad on sellega juba 1950. aastatel kokku puutunud.

Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia professor Irja Lutsari sõnul võib uude grippi suremust võrrelda suremusega tavalisse sesoonsesse grippi. Sellele viitavad andmed lõunapoolkeralt, sest nii Austraalias kui Uus-Meremaal on gripihooaeg seoses suve saabumisega selleks korraks läbi. Seal oli suremus sarnane sesoonsesse grippi suremusega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708