Autor: Siret Trull • 10. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus seaduseelnõu võib ohustada maa-apteeke

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab täna seaduseelnõu, mille kohaselt kaotatakse üldapteegi tegevusloa väljaandmise ja muutmise piirangud, mis aga seetõttu võib hakata maa-apteeke välja suretama.

Apteekide Ühenduse juhataja Kadri Tammepuu rääkis ETV saates "Terevisioon", et praegu kehtivad piirangud annavad ette raamid, kui palju mingis piirkonnas apteeke olla saab, ja läbi selle tagatakse apteegiteenuse kvaliteet, vahendasid ERR Uudised. "Kui apteeke saab olema liiga palju, aga apteekreid on piiratud arv, siis on - piltlikult öeldes - igas apteegis üks apteeker, ja selge on see, et siis kannatab apteegiteenuse kvaliteet," ütles ta.

Täna on apteekide asutamine reguleeritud - linnades üks apteek 3000 elaniku kohta, ning maal ei tohi üks apteek olla teisele lähemale kui üks kilomeeter. Piirangute mõte on selles, et apteegid ei oleks ainult tõmbekeskustes ehk nn magusates kohtades, vaid neid jaguks ka sinna, kus käive ei ole nii suur, kuid inimesed reaalselt siiski apteegiteenust vajavad. Ravimiseaduse, narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse muutmise seaduse eelnõuga tahetakse need piirangud kaotada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099