Autor: Violetta Riidas • 28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juurdehindlus ohustab eurot

Riigikogu peaks märtsis vastu võtma hulga ravimiseaduse muudatusi kahes paketis, kuid sealt puudub kaua murelapseks olnud juurdehindluse teema. Juurdehindlus kadus eelnõust asjaosalistele arusaamatutel motiividel.

Veel 2008. aastal sisaldas ravimiseaduse eelnõu ja seletuskiri ravimite juurdehindluse kohta ligi nelja lehekülge teksti, kus muu hulgas näidati, millist tulu uus süsteem tooks.

Juurdehindluse vahemike ja piirmäärade muutmine ravimite müügis oleks suurendanud apteekide tulu seitse miljonit krooni aastas. Haigekassa oleks säästnud umbes viis miljonit krooni ning patsiendid kolm miljonit. Kaotajaks oleks jäänud hulgimüüjad, kelle tulu kogumaht oleks vähenenud 16 miljonit krooni aastas.Parlamenti jõudnud eelnõus juurdehindluse teemat sees ei ole, kuid see versioon oli talletunud internetti ja tuli välja juhuslikust netiotsingust. Sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitas, et nimetatud punkti ei ole seaduseelnõust keegi ära võtnud – see ei ole valitsusse jõudnudki.“Meil on kogu aeg erinevad eelnõud töös ja mitu ravimiseaduse paketti. Esimene käsitles e-retsepti, teine 50protsendise soodustusega ravimite hinnakokkuleppeid ja kolmas on praegu lahtine,” sõnas Pevkur. Ta kinnitas, et kuigi teemat kahes esimeses paketis ei ole, ei tähenda see veel, et sellega ei tegeleta. Võimalik, et keegi teeb parlamendis ettepaneku ja juurdehindlus läheb eelnõusse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099