Autor: Triin Tabur • 8. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magnetväli kaitseb Alzheimeri tõve eest

USA teadlased on välja selgitanud, et mobiiltelefoni kasutamine võib inimesi kaitsta Alzheimeri tõve eest.

Floridas asuva Alzheimeri tõve uurimiskeskuse teadlased tulid hiirte peal läbi viidud katsete põhjal järeldusele, et mobiiist eralduv elektromagnetkiirgus kaitses nende hiirte mälu, kelle organismi oli Alzheimeri tõve arenguks geneetiliselt muudetud, vahendas ERR teadusajakirja Journal of Alzheimer's Disease.

Katse all olid 96 hiirt kellest suurem osa olid geneetiliselt muudetud nii, et soodustada neil selle ohtliku haiguse arengut. Ülejäänud katsehiired oli geneetiliselt muutmata. Kõiki hiiri kiiritati üheksa kuu jooksul iga päev kaks korda ühe tunni vältel elektromagnetväljaga, mida tekitas tavaline mobiiltelefon.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099