• 08.01.10, 12:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Nanotehnoloogia toidus kätkeb aimamatuid riske

Brittide hinnangul kasvab nanotehnoloogia kasutamine toidutööstuses järgmise kümnendi jooksul hüppeliselt, kuid see võib kaasa tuua riske, millest meil praegu aimugi pole.
Suurbritannia parlamendi ülemkoja teadus- ja tehnoloogiakomitee avaldatud raport juhib tähelepanu sellele, et praegu on maailmas müügil juba vähemalt 600 toodet, mis sisaldavad juuksekarvast tuhandeid kordi väiksemaid nanoosakesi, ning ligi 80 neist on toidutööstuse produktid, vahendas Tarbija24 Reutersit.

Seotud lood

Uudised
  • 15.12.08, 15:01
Nanosensor otsib rakust toksiine
Ameerika teadlased on loonud imepisikese sensorseadme, mis läheb rakku sisse ja vaatab järele, kas seal leidub kasvõi väikeses koguses kantserogeenseid aineid. Seade võib ka kontrollida, kuidas ravim rakus toimib.
Uudised
  • 30.05.08, 14:01
Novaator: Nanotehnoloogia uued terviseohud
Hiljuti avaldati uurimus, et nanotorukesed mõjuvad sissehingatuna kopsudele sarnaselt asbestikiududele. Nüüd on aga leitud, et ka fullereenid võivad lihtsasti tungida inimese keharakkudesse, kuhu neid sugugi vaja ei ole.
Uudised
  • 09.10.09, 12:06
Novaator: nanoosakestega vähirakkusid hävitama
Briti teadlased arendavad magnetilisi nanoosakesi, mida saaks kasutada pahaloomuliste kasvajarakkude hävitamiseks.
Töökuulutused
  • 14.04.25, 16:15
Tartu Ülikooli Kliinikum kuulutab välja konkursi juhatuse liikme, teadus- ja arendusjuhi valimiseks
Kandideerimise tähtaeg: 12.05.2025

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele