Autor: Kärt Blumberg • 14. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur ei suutnud vaktsiinitootjaid veenda lepingut lõpetama

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ei suutnud ravimitootjaid veenda selles, et Eesti riik elanike vähese huvi tõttu saaks üles öelda lepingu seagripi vaktsiini ostmiseks, kirjutas Äripäev.

"Sotsiaalministeerium uuris võimalusi lepingu ülesütlemiseks, kuid kahjuks oli see teostamatu," ütles Pevkur.

"Põhjuseid on mitu. Mitte ainult asjaolu, et ministeerium korraldas riigihanke vaktsiini soetamiseks, vaid ka reaalne asjaolu, et Eesti lepingu kokkuleppel lõpetamine oleks tähendanud rahvusvaheliselt komplikatsioone. Kui tootja oleks olnud nõustunud Eestiga sõlmitud lepingu lõpetama ennetähtaegselt ja täitmata, oleks sama nõudnud ka teised lepingupartnerid, mistõttu on mõistetav tootjate positsioon lepingute täitmise osas," selgitas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099