• 21.01.10, 09:57
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Liigne fruktoosisisaldus toiduainetes on kahjulik

Valmistoidud sisaldavad sageli liiga palju puuviljasuhkrut ning võivad seega viia terviseprobleemide tekkeni.
Samuti sisaldub puuviljasuhkur varjatud vormis (peamiselt maisi- või glükoosi-fruktoosisiirupina) toodetes, kuhu puuvilju lisatud ei ole, nagu näiteks karastusjoogid või müslibatoonid. Peamiselt kasutatakse fruktoosi odava asendusainena maiustustes, jookides, lastetoitudes ja jäätises.

Seotud lood

Töökuulutused
  • 27.05.25, 12:38
Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus otsib arsti
Hea arst! Tule ja anna oma väärtuslik panus, et terviseraskustesse sattunud inimesed saaksid võimaluse elada võimalikult toimekat ja rahuldustpakkuvat elu!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele