Autor: Violetta Riidas • 29. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs levib võltsitud Alli

28. jaanuar 10 USA-s on avastatud Alli Pills 60mg N120 (GlaxoSmithKline) võltsingud. Võltsinguid müüdi ebaseaduslikes internetiapteekides. USA toidu- ja ravimiamet (FDA) on avaldanud juhtumi kohta hoiatuse (vt link FDA pressiteatele allpool).

Konkreetsel juhul eristavad võltsingut ehtsast preparaadist järgmised tunnused:

* välispakendil puudub seerianumber (LOT)* kõlblikkusaeg on võltsingul märgitud erinevalt (müügiloaga preparaadil väljendatud "EXP: 05/12", võltsingul EXP: 06152012)võltsingu kapslid sisaldavad pelletite (terakesed) asemel pulbrit.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099