Autor: Siret Trull • 12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mikelsaar annab osa elutööpreemiast tudengite innustamiseks

Tartu Ülikooli arstiteaduskonna mikrobioloogiainstituudi professor Marika Mikelsaar kinnitas, et riigi teaduspreemia saamine teeb talle väga suurt rõõmu ning osa rahast plaanib ta paigutada stipendiumifondi.

Osa 600 000-kroonisest auhinnast on ta juba otsustanud paigutada endanimelisse stipendiumifondi. Teenekas teadlane ise leiab, et auhinda ei toonud mitte ühe bakteri avastamine, millega on tööd teinud ligikaudu 30 teadlast ja abilist, vaid tegusa töörühma ja koolkonna loomine. Selle koolkonna töö vilju saab ühiskond maitsta juba praegu ja uued avastused on tulekul, kirjutas Tartu Postimees.

Teenekas teadlane väljendas muuhulgas ka oma muret, et ühiskond hindab tema tööd vaid populaarse aspekti järgi, milleks on kuulus maailmas patenteeritud tervistav piimhappebakter L. fermentum ME-3. Hoopis kaalukamaks peab Mikelsaar oma kauaaegset uurimistööd ka teiste bakterite ja inimorganismide seosest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099