Autor: Triin Tabur • 19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstide dividendid poliitikutele pinnuks silmas

Rahvaliit saatis eile 18. veebruaril arupärimise sotsiaalminister Hanno Pevkurile seoses sotsiaalmaksu laekumise ja kasutamisega. Muu hulgas küsiti ministrilt selgitust perearstide poolt välja võetud dividendide kohta.

Sotsiaalmaksu laekumine vähenes eelmisel aastal 2008. aastaga võrreldes 31, 299 miljardilt kroonilt 28,084 miljardini. 2010. aasta eelarve kohaselt väheneb sotsiaalmaksu laekumine 26, 970 miljardi kroonini.

Lisaks sotsiaalmaksu laekumiste kokkukuivamisele toob Rahvaliit oma pöördumises välja, et paljud ettevõtjad kasutavad nn. maksude optimeerimist, makstes endale tasu mitte palgana, vaid dividendide kaudu. Teatavasti dividende sotsiaalmaksuga ei maksustata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099