Autor: Triin Tabur • 22. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadusspionaaži ohustab ka Eestit

Haridus- ja teadusministeerium tunneb muret teadusspionaaži üle, Hiinast on tulnud massiliselt avaldusi asuda õppima Tartu Ülikooli bio- ja infotehnoloogiat.

Sensitiivsetele projektidele Eesti välistudengeid ligi lasta ei taha, vahendas ERR saadet "Aeg luubis".

Huvi on ka vastassuunaline. Eesti teadlaste püüd pääseda Hiina turule on tekkinud hiljuti, kuid on seda aktiivsem. Välismaale pääsemisest on huvitatud ka vähiuuringute tehnoloogia arenduskeskus. "Kuna vähiuuringute tehnoloogia arenduskeskus näeb Hiinat oma väga tähtsa koostööpartnerina, siis olulised materjalid oleme tõlkinud ka hiina keelde," selgitas keskuse juhataja Riin Ehin.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099