Autor: Triin Tabur • 23. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued piirhinnad tulevad visalt

Ka 50protsendise soodustusega ravimitele hakkavad kehtima piirhinnad ja hinnakokkulepped. Esialgselt aprillikuusse plaanitud muudatus hakkab kehtima 1. juulist.

Muudatuse eesmärk on kõigile ravimitele ühetaoliste soodustamise tingimuste seadmine. Praegu reguleeritakse 75-, 90- või 100protsendiliselt hüvitatavate ravimite hindasid ravimitootja ja sotsiaalministri vaheliste hinnakokkulepete ja odavamate analoogsete ravimite põhjal kehtestatud piirhindadega.

50protsendise soodustusega ravimite hindasid ei reguleerita praegu mitte kuidagi, kuid nende hüvitamisel on lagi 200 krooni ühe retsepti kohta. Riigikogus menetletav ravikindlustuse seaduse muudatus näeb ette kõigi soodusravimite hindade reguleerimist hinnakokkulepete ja piirhindadega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099