Autor: Violetta Riidas • 1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahekohtu otsus tuleb alles 30. aprillil

26. veebruaril pidi välja kuulutatama vahekohtu otsus nelja väikeapteegi ühishagi peale riigi vastu, kus nõuti seaduses lubatud kuid saamata jäänud juurdehindluse hüvitamist. Kaua oodatud vahekohtu otsus, lükati aga edasi 30. aprillile.

Sotsiaalministeeriumist öeldi vahekohtu otsuse edasilükkamise põhjenduseks, et kohus vajab piisavalt läbikaalutud ja motiveeritud otsuse tegemiseks enamat aega, kuna vaieldavate küsimuste ja kaalul olevate huvide kohta on kohtupraktikat vähe.

Nimetatud otsus tõmbas pidurid peale ka juurdehindluse temaatika lisamisele ravimiseaduse eelnõusse.Kas juurdehindlus ka veel töös olevasse seaduseelnõusse jõuab, selgub edaspidi. „Me kindlasti arutame seda veel ja kuulame ära ka ministeeriumi esindajate arvamuse, kes kohtuasjas riiki esindavad,“ selgitas riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu.Ministeeriumi ettepanekul on aprilli algusest 1. juuliks edasi lükatud ka ravimiseaduse eelnõu jõustumine. Reinsalu oli seisukohal, et kindlasti tuleb seaduseelnõu osa, mis puudutab 50% juurdehindlusega ravimite kokkuleppehindu võimalikult kiiresti vastu võtta, kuna see hoiab reaalselt kokku haigekassa ja tarbijate raha. „See, et ta oleks võimalik ka esimesest juulist jõustada, on vaja ta ikkagi hästi kiiresti seaduses ära menetleda,“ ütles Reinsalu.26. veebruaril pidi Tallinna Halduskohtus kuulutatama välja vahekohtu otsus nelja apteegi Akos Apteek, OÜ Raja Apteek, Giromax ja Karlova Apteek ühishagi peale “Vabariigi Valitsuselt saamata jäänud tulu katteks hüvitise väljamõistmiseks”. Hagi suurust osapooled ei avalikusta väites, et tegemist on konfidentsiaalse infoga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099