Autor: Violetta Riidas • 5. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravikindlustus ei ole alati solidaarne

Mis torkab Eesti tervishoiu rahastamise juures silma? Eeskätt see, et palgatöötajate panus on ülisuur, kirjutas Eesti Päevaleht.

Muu tulu saajad – näiteks need, kes saavad dividendi- või renditulu, aga ka pensionärid – jäävad samahästi kui välja. Eesti tervishoiurahast 71 protsenti tuleb tööjõumaksudest, aga kapitalimaksudest (nt tulumaks dividendidelt või maamaks) tuleb arvestuslikult vaid üks protsent ravirahast.

Seda süsteemi tuleks muuta nii, et ravikindlustusse panustaks laiem inimeste ring, mitte üksnes töötav elanikkond. Kuidas? Sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa tuleks ümber nimetada tulumaksu üheks komponendiks ja laiendada seda igasugusele tulule.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099