Autor: Kadi Heinsalu • 17. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võlausaldajad nõustusid Tallinna vähikliiniku taassünniga

Eile nõustusid pankrotistunud Tallinna Vähikliiniku võlausaldajad omaniku kompromissiga kliinik taasavada. Kui kohus ettepaneku kinnitab, võib vähikliinik maist taas töötada.

Pankrotihaldur Kalle Mõtsnik rääkis, et eile pärastlõunaks olid tema Tallinna büroosse kogunenud osa võlausaldajaid, teiste hulgas omanik ja võlausaldaja Peeter Padrik. Teine tuntum omanik, professor Hele Everaus eile Tallinnas ei olnud. Võlausaldajatele panid omanikud ette vähikliinik taasavada ja kõik olid üksmeelselt otsuse poolt. Mõtsnik lisas, et kohal ei olnud näiteks maksuametit, kelle võlg on 1,7 mln krooni. "Eks neil on ka koosseise koondatud ja nad ei jõua igale poole," rääkis Mõtsnik.

Kui kohus 15 päeva jooksul kompromissettepaneku kinnitab, siis jõustub see kahe kuu jooksul, on omanikud otsustanud. Seega võib vähikliinik töötada jälle maist. Hetkel ei ole neil uut rendilepingut Lääne-Tallinna Keskhaigla ruumidele, kus kliinik seni tegutses, kuid ruumid seisavad tühjalt ja nn Meremeeste haigla sissepääsu klaasuksel seisab endiselt Tallinna Vähikliiniku silt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099