Autor: Kärt Blumberg • 31. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ämmaemand: uuteks ülesanneteks absoluutselt pädevad

Kui naisteni jõuab teadmine, et neil pole normaalselt kulgeva rasedusega põhjust minna arsti juurde, vaid riske on pädev hindama ka ämmaemand, siis pääseb günekoloogiliste haiguste korral kergemini ka arsti juurde, rääkis ämmaemandate ühingu president Siiri Põllumaa Eesti Päevalehele.

Nii nagu on Eestis lubatud naisel valida sünnitamiskohta, nii on tal ka vabadus valida, kelle juures ta tahab end rasedusega arvele võtta ja jälgimisel olla – kas arsti või ämmaemanda juures, rääkis ka Ida-Tallinna keskhaigla ülemämmaemand Vivian Arusaar, kelle sõnul on rasedus organismi seisund, mitte haigus.

"Eesti ämmaemandad on uuteks ülesanneteks absoluutselt pädevad," sõnas Põllusaar, kelle sõnul ootab järgmisena lahendamist kodussünnituse legaliseerimine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099