Autor: Triin Tabur • 16. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumaa: riik piirab sünnitajate õigusi

Sünnitajaid esindavad pered ja ämmaemandad kutsuvad valitsust ja riigikogu üles likvideerima 10 aastat kestnud seaduse vaakumit, mis kodus sünnitavatele naistele ja nende lastele legaalset abi ei taga.

Aastal 2001 toimus sotsiaalministeeriumis ümarlaud, kus Eesti Kodussünnituse Toetusühing, Eesti Ämmaemandate Ühing (EÄÜ) ja Eesti Naistearstide Selts leppisid kokku kodussünnituse võimaliku korraldamise Eestis.

Eesti Ämmaemandate Ühingu juhi Siiri Põllumaa sõnul ei ole ministeerium aga vahepealse kümne aasta jooksul valmis saanud ühegi seaduseelnõuga, mis võimaldaks ämmaemandatel kodus sünnitavaid naisi legaalselt abistada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099