Autor: Violetta Riidas • 22. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meditsiinitehnika tootjad vajavad Eesti tarbija tuge

Eestis tegutsevad meditsiinitehnika valmistajad leiavad, et meie ostjad kipuvad eelistama piiri tagant sissetoodud tooteid, mis pärsib kodumaa ettevõtete uuendusmeelsust.

Eesti meditsiinitehnika ja meditsiiniliste abivahendite tootjad, nii vähe, kui neid on, on sunnitud keskenduma peaasjalikult ekspordile, sest kodumaine tarbija kipub eelistama importkaupa. See aga takistab meie ettevõtete tootearendust ja siinmail välja töötatud innovaatiliste toodete levikut, sest sageli on nendega piiri taga väga keeruline läbi lüüa.

Haiglamööbli ja meditsiinitoodete valmistamisega tegeleva OÜ Equa juhataja Tanel Joost tõdes, et 80% ettevõttes toodetud haiglavooditest, massaažilaudadest, palatikappidest, käimisabivahenditest, invatualeti sisustusest ja ühekordsetest kraadiklaasikatetest müüakse piiri taha. Lisaks teeb firma metalli- ja polsterdustööde allhanketöid, mille tellijad on samuti valdavalt välismaalt – Soomest, Rootsist, Norrast ja Saksamaalt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099