26. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pneumokoki vaktsiin tuleb Soomes immuniseerimiskavasse

Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeerium on otsustanud liita pneumokoki vaktsiini riiklikku immuniseerimiskavasse. Alates selle aasta 1. juunist sündinud lapsed saavad septembrist vaktsiini arstlikust nõuandlast kätte tasuta, kirjutas mediuutiset.fi.

Pneumokokk põhjustab muuhulgas kõrva-, peaaju- ja kopsupõletikku.

Vaktsiini liitmine laste immuniseerimiskavasse vähendab infektsioonist tingitud haiglaravi vajadust ja teiste tervishoiuteenuste kasutamist ning lapsevanemate töölt kõrvale jäämist. Arvatakse, et vaktsineerimisprogramm hoiab Soomes ära igal aastal alla viieaastastel lastel 80 haiglaravi nõudvat haigusjuhtu, umbes 9600 kõrvapõletikujuhtu ja ühe lapse surma.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708