Autor: Triin Tabur • 3. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvamaa haiglal vähem ravijuhtusid

Aprillist hakkas kehtima haigekassa ja Järvamaa haigla leping, mille kohaselt ostab haigekassa haiglalt vähem teenuseid kui möödunud aastatel. Juhtude vähenemise üks põhjuseid on vastuvõtule tulemata patsiendid, mistõttu ei täida haigla plaani.

Aastal 2010 ostab haigekassa Järvamaa haiglalt 42 840 ravijuhtu. Eelmisel aastal telliti ravijuhtusid 44 458 ehk 1610 juhtu rohkem, kirjutas Järva Teataja.

Üks põhjus, miks haigekassa vähem ravijuhte tellib, on see, et patsiendid ei ilmu vastuvõtule, kuna on liiga pikk järjekord. "Neid, kes jäävad tulemata, on küllaltki palju," rääkis haigla peaarst Andres Müürsepp. "Paarinädalase järjekorra puhul võib patsient vahepeal saada terveks, minna mujale arsti juurde või üldse ära unustada, ja jätab vastuvõtule tulemata," selgitas ta. Nii jäävad augud sisse ja plaan täitmata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099