10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silmad korda hetkega

Igal aastal opereeritakse Eestis üle 9000 kataraktiga ehk hallkaega inimest. Silmalaseri kirurg Harras Mölder tegi 2009. aastal üle 700 operatsiooni.

Arsti sõnul on “kae” kehv väljed, õigem oleks kasutada terminit “katarakt”. “Kae” jätab tema sõnul mulje millestki, mis kasvab silma peale, aga tegelikult ei kasva silma peale midagi. “Silma sees pupilli taga on lääts, mis läheb uduseks. See vahetatakse kunstläätse vastu välja,” selgitab ta.

Kataraktioperatsioon on kõige sagedamini tehtav lõikus silmakirurgias. Selle käigus eemaldatakse silmast läätsesisu fakoemulsifikaatori ehk spetsiaalse ultraheliaparaadiga. Laserit ei kasutata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099