20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõned ülikallid ravijuhud jäid haiglatele tasumata

Eelmisel aastal oli Eesti haiglates kokku 31 üle ühe miljoni krooni maksumusega ravijuhtu kogusummas 39,7 miljonit krooni, millest haigekassa suurema osa kinni maksis.

Kui varasematel aastatel maksis haigekassa kõik üle miljoni krooni maksnud ravijuhud eraldi reservist kinni, siis eelmisel aastal hakkas selleks raha nappima ja ühel haiglal jäi neli arvet nii-öelda riiulisse.

Arvete esitamine toimub haigekassa Harju osakonna direktori Ado Viigi sõnul sarnaselt arstiabi andmisele triaaži põhimõttel. “Raviasutusega sõlmitud lepingu järgi esitab raviasutus esmalt vältimatu abi arved ning seejärel plaanilise tegevuse arved ja seda sõltumata arve suurusest,” selgitas Viik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099